Actueel

GB admin

GB wijst fietsers op punaises

  • Geschreven door GB admin

Fietsersbond 1GemeenteBelangen wil als fietsvriendelijke partij alle fietsers wijzen op de mogelijkheid gevaarlijke plekken in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg aan te geven op een kaart op de website van fietsersbond.nl

Als een inwoner een plek een punaise geeft, stuurt de fietsersbond een berichtje naar de wegbeheerder, de gemeente Katwijk dus. De fietsersbond let vervolgens op of de wegbeheerder reageert.  Doet hij dat niet, dan zet de fietsersbond zwaarder geschut in zodra nog negen weggebruikers hebben bevestigd dat die ze die plek gevaarlijk vinden. Natuurlijk kunnen ook dertig inwoners op die punaise klikken, of honderd.
Met deze nieuwe vorm van internet inspraak kunnen burgers dus aan de gemeente duidelijk maken hoeveel inwoners van mening zijn dat de gemeente een probleem moet oplossen of  een genomen maatregel onvoldoende is.

GemeenteBelangen is hiermee begonnen in de Brouwerstraat in Rijnsburg. Daar hebben inwoners ondertussen zeven punaises geplaatst en zestig inwoners op één of meer punaises geklikt.  De gemeente heeft sommigen geantwoord dat ze nu een lijstje verbeterpunten uitvoert.

Fietsersbond 3Fiets hem er in
Ook bewoners van de Hoofdstraat in Valkenburg en van de Rijnstraat in Katwijk aan de Rijn kunnen dat natuurlijk doen. Ook de bewoners van andere straten hebben wellicht verkeersknelpunten voor hun deur. En wanneer de gemeente de Oegstgeesterweg opnieuw heeft ingericht komt er misschien voor fietsers een probleemstraat bij. Bewoners kunnen weinig doen, laten we eerlijk zijn, maar wel punaises zetten op de kaart van de fietsersbond.

GB denkt met u mee
GemeenteBelangen wijst de inwoners van deze en andere straten daarom op de website van de fietsersbond. Daar kunt u helpen uw straat of route veiliger te maken:

  • Ga naar de site www.fietsersbond.nl
  • Klik op ‘Gevaarlijke plek melden’.
  • Zoek de plek op.
  • Klik op een bestaande punaise of zet een nieuwe.  Geef in het laatste geval een simpele omschrijving.
  • Tik uw mailadres in.
  • Ga naar uw eigen mail en bevestig dat u op de punaise heeft gedrukt of een nieuwe geplaatst.

Als veertig inwoners een punaise aanklikken, zal GemeenteBelangen met de gemeente overleggen over aanpassingen voor deze knelpunten.

Bekijk het, probeer het en geef dan dit nieuws door. Misschien kunt u dan over een half jaar zeggen: ‘Dat verkeersknelpunt hebben we aangekaart en opgelost’.  

Namens GemeenteBelangen

Cees Noort en Geert Diemer