Actueel

GB admin

Denk mee met GB in Rijnsburg

  • Geschreven door GB admin

Het derde spreekuur van GemeenteBelangen wordt zaterdag  25 januari van 10.00 tot 12.00 uur gehouden in Rijnsburg op de parkeerplaats bij de Hoogvliet. GB nodigt de Rijnsburgers uit om hun verhaal te doen over wat hen bezighoudt in hun kern. Waar zijn ze trots op, waar balen ze van, wat zou men veranderd willen zien, maar ook welke suggesties en vragen heeft men? Gehuld in de gele bodywarmers zal een vertegenwoordiging van de fractie, steunfractie en bestuur er zijn om u / jou graag te ontmoeten en te spreken.

Ook deze week staat er op de Facebookpagina ‘GemeenteBelangen Katwijk’ en de website www.gbkatwijk.nl een poll waarop gereageerd kan worden. En gekoppeld aan dit spreekuur in Rijnsburg gaat deze poll natuurlijk over deze kern:

‘Politici hebben het afgelopen jaar veel gerealiseerd voor de Rijnsburgers. Kijk naar de Brouwerstraat, de speeltuin Westerhaghe, het gemeenschapshuis De Burgt en last but not least de volkstuintjes in De Horn. Toch hoor je nog steeds sommige Rijnsburgers klagen dat ze achtergesteld worden ten opzichte van de andere kernen’. De stelling van de poll luidt dan ook: ‘Rijnsburg krijgt evenveel aandacht als de andere Katwijkse kernen’

Valkenburg kleurde even geel

Spreekuur 2Het was afgelopen zaterdag weer een drukte van belang voor de Hoogvliet in Valkenburg. Daar stonden de gele bodywarmers (GB - ers) van GemeenteBelangen de haastige boodschappendoeners te bevragen over hun wensen en klachten over de woonomgeving. Het blijkt dat niet alleen Valkenburgers, maar ook Katwijk Binders en zelfs Katwijk Zeeërs deze Hoogvliet hebben gekozen als hun supermarkt, en allemaal om verschillende redenen. Vooral het parkeren is een plezierige mogelijkheid. De GB - ers kregen verschillende wensen of klachten te horen die varieerden van belbuskaart tot gevaarlijke stoepranden. Er ligt inmiddels een felgekleurd zebrapad voor de Hoogvliet, maar een Valkenburgse wees de GB - ers erop dat dit zebrapad nogal ongelukkig ligt voor senioren. Deze kunnen dan wel (hopelijk) veilig de oversteek maken, maar eenmaal aan de kant van de Hoogvliet wacht een nieuwe uitdaging. De stoep is daar erg smal, en als onze senioren via de parkeerplaats de Hoogvliet willen bereiken, gebeurt het dikwijls dat een automobilist die daar weg wil rijden, niet goed naar achter uitkijkt en zo'n rollatorbestuurder of scootmobielster ramt met alle ellende van dien.

Afijn, de GB - ers hebben alles opgeschreven en gaan de verantwoordelijken voor bepaalde zaken (denk bijvoorbeeld aan de wijkregisseur) hierover inlichten. In elk geval weten de burgers dat er op 19 maart gestemd kan worden. Op wie bepalen ze zelf, maar de gele bodywarmers van GemeenteBelangen hebben al wel laten weten dat ze ‘Oog voor ieders toekomst!’ hebben.

Tot 25 januari in Rijnsburg?

GemeenteBelangen ziet u / jou graag bij het derde spreekuur in de kern Rijnsburg. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn leden van GB op de parkeerplaats bij de Hoogvliet aanwezig. En natuurlijk kunt u / kan jij daar ook mondeling reageren op deze poll over de kern Rijnsburg.