Actueel

GB admin

En de zee kleurde even geel op nieuwjaarsdag

  • Geschreven door GB admin

Nieuwjaars duik 1Geen georganiseerde nieuwjaarsduik in Katwijk in 2014 maar vast en zeker de wens van Piet de Vries om deze weer ouderwets gezellig op de Katwijkse evenementenkalender te krijgen voor 2015. Want dat er een behoefte is aan deze zilte traditie bleek uit de vele families, vriendengroepen en gezinnen die op geschikte strandplekken het water in renden voor hun eigen nieuwjaarsduik.

GemeenteBelangen kon natuurlijk niet achterblijven en onder de slogan ‘Ren mee met GB naar de zee’ werd om 14.45 uur verzameld bij Scum, nieuwjaarsknuffels werden eerst uitgedeeld en blij geïncasseerd en bijna zichtbaar huppelend werd de wandeling naar het strand gestart.

Nieuwjaars duik 2‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’, zal nooit worden gezegd na deze duik van GemeenteBelangen want onder vele flitsende camera’s, ook Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’ lag ons pal voor de branding op te wachten voor een artistiek plaatje, renden GB-ers na het neerlaten van de banner de Noordzee in.

Het werd een sportief, tenen tintelend begin van 2014 door GB waar we er met elkaar ook een mooi, betrokken, positief gestemd politiek jaar van gaan maken. Het eerste mikpunt is woensdag 19 maart 2014, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, waar GemeenteBelangen een pakkende en bevlogen campagne voor heeft uitgewerkt. Het verkiezingsprogramma ‘GemeenteBelangen… oog voor ieders toekomst!’ wordt op vele manieren aan de inwoners van Katwijk gepresenteerd, dat is een zekerheid.
Nieuwjaars duik 3Wat ook zeker is, is dat op de middag van nieuwjaarsdag de Noordzee bij de uitwatering even de naam ‘Gele Zee’ verdiende (met dank aan deze foto’s van Mandy Soetendal).