Actueel

GB admin

Brouwerstraat of bouwerstraat?

  • Geschreven door GB admin

Over de Brouwerstraat is heel veel vergaderd, gesproken, gevraagd, uitgelegd, zijn verontschuldigingen voor gemaakt en wordt er nu veel over gereden door allerhande verkeersdeelnemers. Daarbij hebben de fietsers de schone taak door zo te gaan fietsen dat het autoverkeer automatisch de snelheid aan zal moeten passen.

Deze Brouwerstraat is na alle planvorming heringericht vanaf 12 februari 2013, twee dagen voor het zeer bloemrijke Valentijnsdag, en werd weer opengesteld op 19 juli 2013. Wethouder Mostert heeft tijdens de gemeenteraad van 11 juli toegezegd om de situatie intensief te monitoren en een aantal suggesties voor verbetering van de veiligheid te onderzoeken. Deze rapportage is nu vrijgekomen en daar zal GemeenteBelangen zeker nog op reageren.

brouwerstraatMaar lopende de afgelopen week door deze Brouwerstraat vielen vele werkzaamheden aan o.a. de stoepen op. ‘Was het dan zo slecht aangelegd?’, was mijn eerste gedachte. Dan kon de schadeclaim direct naar de aannemer. ‘Neen mijnheer’, sprak de stratenmaker vol verve op mijn vraag waarom dit werk moest plaatsvinden, ‘het waren de vrachtwagens die de stoep kapot hadden gereden’.

Daarom mijn tip voor Piet de Vries en de gemeente betreffende de ‘Dag van de fiets’ welke op zaterdag 17 mei wordt georganiseerd. Nu heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat deze zal starten / eindigen op de Katwijkse Boulevard. Ik zou zeggen: ‘Doe eens gek, en verplaats de start en finish naar de Rijnsburgse Brouwerstraat als eerbetoon aan de daar dagelijks fietsende ouders met hun kroost’. En zo smeren we de evenementen ook uit over de gehele gemeente Katwijk. Gewoon doen!

Gerard Bol,
Fractie GemeenteBelangen.