Actueel

GB admin

GemeenteBelangen in gesprek met Zeezijde

  • Geschreven door GB admin

‘We hebben als winkeliersvereniging Winkelhart Zeezijde in Katwijk aan Zee een hoop te bieden aan de bezoekers, maar dat moet je wel met elkaar doen’. Dat was dinsdagmorgen 3 december de start- en slotzin van het gesprek van de vertegenwoordiging van de fractie GemeenteBelangen met een bestuursdelegatie van genoemde winkeliersvereniging. Met ‘dikke brokken’ in de buurt, die alle gespreksdeelnemers zeer verleidelijk aankeken, werd er anderhalf uur over diverse zaken betreffende het winkelen in Katwijk aan Zee gesproken. Dat gebeurde op een open, creatief denkende wijze.

Waarover spraken zij?
ZwaaikomNatuurlijk kwam de huidige moeilijke situatie van de detailhandel in Nederland uitgebreid aan bod. Helaas gaat de titel van het boek van A.Th. van Deursen, ‘In Katwijk is alles anders’, niet voor dit onderwerp op. Er is gesproken over de leegstand en de druk op de lokale ondernemers. Dan gaat het zeker niet alleen over het internet winkelen, maar ook over de opkomst van winkels en handel in tweedehands goederen. Maar in dit gesprek ook geen sfeer van gelatenheid bij deze winkeliersvereniging met zeventig leden. ‘Het Masterplan Katwijk aan Zee biedt kansen voor dit gebied, dus ook voor de Zwaaikom’, aldus een bestuurslid. Zo was de ontvangst van de goedheiligman op die locatie, uit nood geboren, een voltreffer. Het realiseren van aanlegmogelijkheden voor varend erfgoed en sloepjes biedt kansen voor deze unieke plek waar Katwijk alles biedt wat mensen zoeken: water, meer horeca, reuring en een compact winkelgebied in de nabijheid.

‘Samen ben je nooit alleen’
Dat geldt zeker voor de winkeliersvereniging want alle extra’s om de bezoekers het winkelen te laten beleven (extra koopavonden, feestverlichting in december, tonnenpoort, bezoek Sinterklaas, thema-koopdagen enz.), daar wil je alle winkeliers voor mee krijgen. En dat is om uiteenlopende redenen helaas nog niet het geval. Als de parkeergarage er is dan is er hopelijk ook het een en ander gerealiseerd in Katwijk aan Zee. Maar deze bestuursleden geven aan met de gemeente Katwijk positief kritisch denkend mee te kijken naar de inrichtingsmogelijkheden van het winkelgebied. Natuurlijk is het woord ‘Kultuurhuis’ ook een keer benoemd, maar het gaat om de aanpak van het gehele masterplan. Met de afspraak om elkaar jaarlijks te treffen, werd er hartelijk afscheid genomen van elkaar.