Actueel

GB admin

Gevleugeld afscheid van Hans Vingerling

  • Geschreven door GB admin

Hans 1Het laatste punt van de Algemene Leden Vergadering van GemeenteBelangen op donderdag 21 november jl. was een geheim punt. De glazen werden ervoor gevuld, ze moeten maar meer van dergelijke agendapunten opvoeren, en er werd uitgeweken naar een mooi hoekje van de zaal.

Bestuursvoorzitter Esther Schonenberg van GB nam het woord en richtte zich tot oud – raadslid Hans Vingerling. In de geest van Heintje Davids, nog wel bekend bij de oudere kiezers onder ons, had Hans enige tijd geleden voor de derde keer afscheid genomen van de Katwijkse gemeentepolitiek. Dat was eerder als raadslid en wethouder en nu weer als raadslid van GB het geval.
Maar het is ook goed om als politieke partij en vrienden Vingerling te bedanken voor al zijn inzet, betrokkenheid, politieke bevlogenheid en dat zette Schonenberg nog eens puntig neer in een prachtige speech. Dan is het mooi om een passend cadeau te geven en daar heeft Bert van der Meij, de tekenaar van Kappie, prachtig vorm aan gegeven. Dit leidde tot een schitterende  tekening met bijschrift waar Vingerling als Hansje Brinker met de vinger in het gaatje van de dijk werd geportretteerd. Het zal vast een ereplekje krijgen aan een muur in Huize Vingerling. Met zijn toezegging dat hij beschikbaar zou blijven als steunfractielid van GemeenteBelangen werd het glas op Vingerling geheven.

Hans 2