Actueel

René Slootweg

Bereid en Coulant, maar dan zonder schaartje en liniaal

  • Geschreven door René Slootweg

liniaalDeze woorden hebben op zich niets met een bestemmingsplan te maken, maar in het geval van het bestemmingsplan van de Vinkewegzone in Rijnsburg zijn deze wel degelijk belangrijk.

Het bestemmingsplan is al een tijdje in overleg tussen college en gemeenteraad. Vooral de begripsbepaling  van Argi bedrijven was daarbij een belangrijk punt. Een aantal bedrijven willen zich graag in de Vinkewegzone vestigen, maar met de vorige begripsbepaling van Agri business was dat niet mogelijk. De gemeenteraad heeft aangedrongen bij de wethouder om dit te verruimen.

Afgelopen donderdag is het bestemmingsplan besloten met de gewijzigde begripsbepaling, welke nu luid: “De verzameling van bedrijfsactiviteiten die in hoofdzaak is gericht op agrarische producten, agrarische gerelateerd producten en activiteiten en voedingsmiddelen

Dit is een voldoende omschrijving, maar wij hebben als GemeenteBelangen, gesteund door andere partijen, aangedrongen om hier coulant mee om te gaan.

De wethouder maakte een toezegging, die ik hem in de laatste raadsvergadering nogmaals en-public, liet herhalen.

Hij is bereid om hier coulant mee om te gaan, het niet met een schaartje te knippen en het zeker niet langs een liniaal te leggen.

Ook werd de toezegging, het bespreekbaar is dat bedrijven met milieu categorie 3.2 die zich hier willen vestigen, nogmaals herhaald.

VinkewegzoneWij gaan er vanuit dat dit een voldoende verruiming is voor vestiging van verschillende bedrijven.

Namens de Fractie van GemeenteBelangen,

Rene Slootweg