Actueel

GB admin

P E R S B E R I C H T : Pieter Kuijt de beoogde opvolger van Hans Vingerling bij GB

  • Geschreven door GB admin

In de vergadering van de Katwijkse gemeenteraad donderdag 26 september wordt er afscheid genomen van Hans Vingerling, raadslid van GemeenteBelangen. Na  twaalf politieke jaren, waarvan vier jaar als wethouder, volgt Vingerling zijn hart en pakt hij de passie voor monumenten en de lokale historie weer op. Hij is aangenomen als één van de vijf leden van de gemeentelijke adviescommissie ‘Erfgoed’  die het Katwijkse College gaat adviseren. ‘Dat mag niet worden gecombineerd met een raadslidmaatschap vanwege mogelijke belangenverstrengeling. En monumenten en lokale geschiedenis vormen al veertig jaar een rode draad in mijn leven’, aldus Vingerling. ‘Dus ik ben op mijn plek in die  commissie.’
 

Pieter Kuijt staat in het politieke startblok
Van GemeenteBelangen wordt Pieter Kuijt, nummer twaalf op de kieslijst van 2010, in de komende raadsvergadering voorgedragen als opvolger van Hans Vingerling. ‘Ik ben 41 jaar oud,  gehuwd en we hebben twee prachtige zoontjes. In  mijn werkzame leven ben ik actief als makelaar en adviseur bij De Raad Makelaars Katwijk’, geeft Kuijt enthousiast aan. Hij is in de steunfractie actief waar het de communicatie betreft en achter de schermen ook politiek betrokken bij veel items  die er spelen in de Katwijkse samenleving.
Bestuurlijke ervaring heeft Kuijt opgedaan als bestuurslid van het fusiebestuur ter voorbereiding van RTV Katwijk en als adviseur van het bestuur van de Landelijke Makelaars Vereniging. Op dit moment is hij bestuurslid van het regiobestuur Zuid - Holland  van de V.B.O. Makelaar.
 

Nog tijd voor hobby’s?
Bij Pieter Kuijt is ‘radio maken’ al vele jaren met hoofdletters geschreven en daarvoor geeft hij nu zijn energie en creativiteit aan RTV Katwijk en BO, de Bollenstreek Omroep. Vingerling verwacht met het  beëindigen van zijn werk als raadslid weer tijd te kunnen krijgen voor leuke dingen. Dat dacht hij ook toen hij wethouder af was, maar het raadswerk kostte hem wel heel veel tijd. Maar hij heeft het altijd met zeer veel genoegen gedaan, zeker als hij ziet wat je met elkaar kan bereiken.
Dat enthousiasme en die betrokkenheid van zijn voorganger wil Pieter Kuijt als raadslid ook  brengen als donderdag 26 september de Katwijkse gemeenteraad zijn raadslidmaatschap accepteert.