Actueel

GB admin

Fase 2 Zeehosterrein… wie heeft er een glazen bol?

  • Geschreven door GB admin

Fase 2 foto 3Donderdag 30 mei moest het besluit worden genomen over de uitwerking van fase 2 van het Zeehospitiumterrein. In de oordeelsvormende ronde twee weken eerder waren de ultieme verschillen tussen VVD, CU en CDA aan de ene kant en GB, SGP, PvdA en Lijst van Ginkel aan de andere kant zo groot gelijk een Gazastrook.

Enige vorm van toenadering in de onderbouwing was hier niet te proeven en dat werd ook in de besluitvormende ronde duidelijk zichtbaar en hoorbaar.

Geen amendement maar toch luid protest
Het was helaas niet gelukt om met de andere gelijkgestemde partijen tot een amendement te komen. Maar dat weerhield de woordvoerder van GB, Hans Vingerling, er niet van om nogmaals duidelijk weer te geven wat voor GemeenteBelangen belangrijk was om niet te gaan tornen aan de eerder gemaakte afspraken van het masterplan 2004.

Fase 2 foto 1Belangrijk is het dat eenieder bij deze vrijbrief voor de directie van ‘Het Raamwerk’ voor de herinrichting van fase 2 moet beseffen dat waarden als de integratie van de bewoners in ‘de gewone maatschappij’ en de natuur in de nieuwe planvorming niet meer of in vel mindere mate zijn terug te vinden. En dat was toch één van de peilers voor het vroeger moeizaam gerealiseerde masterplan? Garanties op de snellere verkoop van de woonruimte met deze nieuwe invulling zijn er niet … afwachten maar? We zullen het kritisch blijven volgen. Maar het is te simpel om deze veranderingen op te hangen aan de klassieker van de popzanger Bob Dylan: ‘Times they are a changing’.
 

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Gerard Bol