Actueel

GB admin

‘Mag ik van jou van de gevraagde extra kosten voor 30 april?’

  • Geschreven door GB admin

Kroning1Deze vraag zou je bijna in een kwartetversie kunnen stellen naar aanleiding van de ingediende plannen van de Oranjeverenigingen van Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg. Deze plannen bevatten ideeën over de aankleding van de rotonde bij het gemeentehuis, attenties voor de schooljeugd en senioren, een koningskrant en een koningsconcert.
Na een afstemming met alle fractievoorzitters werd er aan de oorspronkelijke plannen financieel, en dus inhoudelijk, ook wat gesleuteld door de O.V. Maar pas dinsdag 2 april, twee dagen voor deze raadsvergadering, ontvingen de raadsleden het nieuwe voorstel via de griffie van de O.V. met een paar regels tekst en wat opgelepelde bedragen zonder verdere onderbouwing.

Dinsdag 30 april moet een unieke k(r)oningsdag worden
Kroning2Door de aanlevering op de middag van de raadsvergadering door de ambtelijke organisatie van een verdere onderbouwing werd de puzzel van wat het gaat worden wat duidelijker. Zo werd de wens om meer aandacht te besteden aan lokale artiesten en koren bij het koningsconcert ingevuld. De locatie verplaatste van de Binnenwatering naar de Zeeweg omdat het Hoogheemraadschap geen toestemming verleende en… raadsbreed werd er steun gegeven aan het krediet van € 114.000 exclusief BTW.
We zullen op de procedure welke tot deze uiteindelijke kredietstelling heeft geleid met betrokkenen nog terugkomen, maar nu kan een ieder aan de slag om er met elkaar een uniek Katwijks feest van te gaan maken.