Actueel

GB admin

GB leert technische ambtenaren luisteren naar bewoners

  • Geschreven door GB admin

Bushalte Noordeinde RijnsburgBewoners van het Noordeinde in Rijnsburg vroegen bij de eerste plannen voor de Brouwerstraat al aan de gemeente om de bushalte niet vlak voor hun gevel te plannen. Want daar zou het geluid van de bussen en de passagiers weerkaatsen tegen hun gevel en vooral ‘s avonds overlast geven. Drie meter verderop kan het geluid praktisch zonder kaatsen weg, zoals de foto laat zien.

De gemeente denkt met u mee?
De gemeente luisterde niet. Een ambtenaar zei dat een lantaarnpaal in de weg stond, maar de stratenmakers zeiden dat het onzin was. GemeenteBelangen hielp de bewoners in februari contact te leggen met de gemeentelijke projectleider. En begin maart deed hij plotseling wat de bewoners wilden. Volgens hem was de plek die ze aanwezen de beste, vanwege kabels en leidingen…

Burgers en bedrijven hadden ook gelijk toen ze eisten dat de Brouwerstraat in de week ‘s avonds en het hele weekeinde open zou zijn. Hoe moesten de kwekers anders hun bloemen naar de veiling rijden en hoe moesten de fans en bezoekers van Rijnsburgse Boys naar ‘het stadion’ in De Middelmors komen? Daar was allemaal niet bij nagedacht door deze projectleider en wethouder Mostert. En het was ook niet over overlegd met de bedrijven en de burgers in dit gebied.

Luisterend oorPrecies net zo was het bij de plaatsing van deze bushalte aan het Noordeinde. De gemeente had de verplaatsing kunnen overleggen met de wijkraad. Dat is de ‘tafel’ waaraan de gemeentelijke afdeling Openbare Werken met gebruikers kan praten.
Maar de ambtenaren wilden niet aanschuiven. Ze werken liever op hun werkplek, zonder overleg met de dagelijkse gebruikers!

Wat kan GB voor u betekenen?
GemeenteBelangen zet zich zeker in voor burgers die overlast krijgen door deze ‘doofheid’ van de gemeente. GB maakte zich daarom bij de gemeentelijke fusie in 2007 ook hard voor de instelling van wijkraden. De gemeente kon deze gebruiken om haar diensten precies aan te laten sluiten op de behoeften van de burgers. Maar de gemeente lijkt liever doof.
Conclusie voor de inwoners van de kernen van Katwijk: als de gemeente onhandig bezig is, vorm een groepje, bel de ambtenaren op 071 - 4065000 en mail ze ook op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Stuur ook een mailtje naar GB fractieleider Gerard Bol op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan gaat GB samen met u de gemeente aansturen om te zorgen dat ze daadwerkelijk maatwerk levert.

Geert Diemer
Steunfractielid GemeenteBelangen