Actueel

GB admin

Zee, zand en strandtenten

  • Geschreven door GB admin

DuinOp donderdagavond 14 februari heeft de gemeenteraad uitgebreid de tijd genomen om in een informatieve ronde van gedachten te wisselen en vragen te stellen aan wethouder Binnendijk, ambtenaren en vertegenwoordigers van andere belangenorganisaties over het project kustversterking.
Omdat er een grote schare aan insprekers was, hebben we zelfs de beschikbare tijd van een uur nog iets opgerekt. Naast de al bekende bezwaren en aanmerkingen kwamen er wel een aantal nieuwe inzichten en toezeggingen naar voren bij dit overleg.

Waarover spraken zij?
De belangrijkste punten voor mij waren:

  • de in mijn ogen leuke oplossing voor de plaatsing van het Dunatelier. De inspreker stelde voor om dat naast ‘de Zwaan’ te plaatsen en dan aan de zuidzijde van het plein een halfrond amfitheater te realiseren. Dat moet dan tegen de weg naar het plein aan liggen. Voor het aantal te realiseren parkeerplekken maakt het niet veel uit en het plein wordt er wel een stuk leuker van.
  • de uitspraak van het Hoogheemraadschap Rijnland. Volgens de vertegenwoordiger wordt het ontwerp niet dwingend voor de aannemer maar mag de aannemer daarvan afwijken als er maar aan de eisen voor de veiligheid wordt voldaan. Dit betekent dat de zeebanketten, een mooie naam voor een enorme berg zand die wel wegspoelt bij een storm maar niet doorbreekt, ook lager mogen worden dan ze nu in de tekeningen staan. Lager betekent dus beter uitzicht op zee op de plaatsen waar de duinen nu al hoog genoeg zijn. Dit zal zeker bij hotel ‘Savoy’, maar natuurlijk ook ten zuiden van ‘de Zwaan’ een beter uitzicht en meer verbinding met de zee geven.

Na deze uitwisseling van gedachten en meningen werd de Burgerzaal, nog druk napratende, verlaten en gingen de politici naar een volgend vergaderonderdeel. Dit agendapunt van het kustwerk Katwijk krijgt zeker nog een politiek vervolg.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Adriaan Heijnen