Actueel

GB admin

Alles went behalve een compliment

  • Geschreven door GB admin

Dinsdagavond 11 september was de commissie Welzijn in de raadzaal in plaats van de gewone burgerzaal omdat hier al voorbereidingen voor het stembureau moesten worden getroffen. Daar waren dus die dranghekken voor bedoeld, om de stromen kiezers vanaf de opening van de gemeentehuisdeuren in goede banen te leiden. Een passerende Valkenburger die ik ontmoette voordat ik de hal in schoot mompelde nog iets van: ‘Die hekken hebben ze vast nodig om het springen te oefenen voordat het college woensdagmorgen 12 september officieus de paardenmart opent’.

Je kon merken dat het zomerreces eenieder goed had gedaan, de scherpte was er weer als vanouds. Als het de komende maanden zo verder gaat dan schiet de commissie Welzijn rap door elke vergadering heen. Want menig agendapunt werd door een commissielid gestart met complimenten aan het college. Doordat de L.O.I. – cursus ‘Blozen voor collegeleden’ nog niet is afgerond, konden we het nog niet echt merken hoe de collegeleden erin zaten, zeker nog niet bij het agendapunt over de herziening van de monumentenverordening. Er was ook na het inspreken ook namens de bond Heemschut van de alom bekende Leo Dubbelaar, secretaris van het Cuypersgenootschap, nog politieke verdeeldheid of belanghebbenden als genoemde organisaties wel of niet de mogelijkheid moeten hebben om een zaak ook op de gemeentelijke monumentenlijst te laten plaatsen. Maar dat zou dan ook moeten kunnen in het geval de stichting ‘Leefbaar Katwijk’ aan een mogelijk monumentale bel trekt. Dit wordt, ondanks een zeer gloedvol en lang betoog van de portefeuillehouder Wienen, een bespreekpunt in de raadsvergadering van donderdag 27 september. GemeenteBelangen is er ook niet van overtuigd waarom belanghebbenden niet meer van dit recht gebruik zouden mogen maken.

Toen kwam de complimentenregen en waar ging dat dan over?

  • MuziekschoolDe beleidsregels voor de muziekschool worden aangepast om ze de mogelijkheid te geven om optimaal te kunnen inspelen op veranderende vragen uit de Katwijkse samenleving.
  • De KameleonHet schoolgebouw Randweg met de naam ‘De Kameleon’ wordt verkocht aan een samenwerkingsverband van huis-, tandarts en apotheek stichting ‘Tahoed De Coepel’. Een prima zaak om leeggekomen schoolgebouwen zo te hergebruiken. Hier liggen er in het kader van het accommodatiebeleid nog meer kansen.
  • De tennisvereniging K.L.T.V. spelend op tennispark ‘De Krom’ krijgt een garantstelling voor een lening om de accommodatie op genoemd sportpark te renoveren en uit te breiden. Door veel zelfwerkzaamheden en inbreng van eigen kapitaal voldoet men prima aan wat we in de zojuist vastgestelde sportnota hebben opgenomen.


De volgende vergadering van de commissie Welzijn is dinsdag 9 oktober, weer in de burgerzaal, om 19.30 uur. Het is te volgen via de gemeentelijke website maar u bent ook als politieke gast van harte welkom.

En die complimentjes, het woord is 165 keer uitgesproken door commissieleden, dat zal uiteindelijk toch wel wennen bij collegeleden?

Gerard Bol