Actueel

GB admin

Goed nieuws voor camper- en caravanbezitters

  • Geschreven door GB admin

GemeenteBelangen heeft in september in de commissie Bestuur het voorstel gedaan om ook grotere campers en caravans net als kleinere maximaal drie dagen te mogen parkeren in de gemeente. Volgens de toen voorgestelde wijziging van de APV zou dat namelijk niet mogen.

Dat zou betekenen dat bezitters van campers en caravans die langer zijn dan 6 m. of hoger dan 2.40 m. deze niet op de openbare weg bij hun woning zouden mogen parkeren om deze voor vertrek gereed te maken of uit te laden. Dit is voor kleinere campers en caravans wel mogelijk. Ook toeristen met een grotere camper of caravan zouden deze voor een kort bezoek aan onze gemeente niet kunnen parkeren, behoudens op speciaal aangewezen plaatsen.

Aangezien ons voorstel door de gehele commissie werd gesteund heeft het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid hiertoe nader onderzocht. Dit heeft geleid tot het voorstel om het parkeren van grotere campers en caravans voor maximaal drie dagen mogelijk te maken, behoudens op door B&W eventueel aan te wijzen plaatsen waar dat bijvoorbeeld overlast zou kunnen veroorzaken.
De commissie Bestuur is op 12 januari akkoord gegaan met dit voorstel. In een volgende raadsvergadering zal deze wijziging in de APV worden opgenomen, waarna de nieuwe regeling in werking zal treden.
Goed nieuws dus voor de camper- en caravanbezitters.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Leen van Poppel