Actueel

GB admin

Esther Schonenberg stopt met raadswerk

  • Geschreven door GB admin

estherEind december neemt Esther Schonenberg, fractievoorzitter van GemeenteBelangen, afscheid van de raad. Ze heeft er dan bijna tien jaar raadswerk opzitten waarvan de laatste zes jaar als fractievoorzitter.

De reden van haar vertrek uit de actieve politiek is dat haar dagelijkse werkzaamheden dit jaar flink zijn toegenomen. De combinatie van gezin, werk en politiek heeft jarenlang prima gewerkt, maar dit laatste jaar, sinds de verhuizing en uitbreiding van de kwekerij raakte de balans zoek.
“Dan is het moment gekomen om keuzes te maken”, aldus Schonenberg. “Het raadswerk heb ik altijd met heel veel plezier en betrokkenheid gedaan. Het vertrouwen wat je van de kiezers krijgt, daar ga je zorgvuldig mee om. Dat heb ik mij altijd gerealiseerd en ik heb mij daarvoor steeds ingezet.
De passie voor planten heeft het uiteindelijk gewonnen van de politiek”.

Gerard Bol volgt Esther Schonenberg op als fractievoorzitter van GemeenteBelangen. Emile Soetendal vult de vrijgekomen raadszetel in. Emile maakt al deel uit van de steunfractie en is zes jaar lid geweest van het bestuur van GemeenteBelangen.