Actueel

GB admin

Geen woorden maar daden!

  • Geschreven door GB admin

‘Donatie voedselbank door GemeenteBelangen na voorstel bij Algemene Beschouwingen’
GB voegt de daad bij het woord en de fractieleden doneren uit eigen zak een totaal bedrag van ruim 500 euro aan de voedselbank.

In de begrotingsraad stelde GB voor om het raadsdiner af te schaffen. Dit levert een besparing van 6000 euro op, die kan worden ingezet voor belangrijker zaken, zoals bijvoorbeeld voor welzijnsinstellingen.
Het raadsdiner wordt door de gemeenschap betaald. GemeenteBelangen vindt dit een overbodige luxe, zeker in deze tijden van bezuinigingen.

Het voorstel van GB kreeg geen steun. Alle fracties vinden het belangrijk om jaarlijks met elkaar te eten. Er valt wel over een eigen bijdrage te praten en de fracties vinden dat het geld in Katwijk moet worden besteed. GemeenteBelangen wil best met de raad uit eten, maar niet op kosten van de gemeenschap. Daarom zal GB zich inspannen dat het in het vervolg anders zal gaan en dat de gemeenteraadsleden volgend jaar op eigen kosten in Katwijk hun uitje kunnen vieren.

Goede voornemens moet je nooit te lang vooruitschuiven. Op 18 november a.s. is het jaarlijkse uitje van de gemeenteraad gepland. Een deel van de fractie van GemeenteBelangen gaat mee naar de Moerbei in Warmond, maar schenkt als tegenprestatie een vergelijkbaar bedrag aan de voedselbank van Katwijk.

GemeenteBelangen Werkt!