Actueel

GB admin

Cantineweg onterecht open?

  • Geschreven door GB admin

GemeenteBelangen is zeer verheugd met het openstellen van de Cantineweg. De bewoners van de Zanderij werden lange tijd geconfronteerd met sluipverkeer door de wijk en aan deze situatie is nu een einde gekomen.

Toch lijkt het college weer uit de bocht te vliegen in het dossier Cantineweg.

College boven de wet?
In het Leidsch Dagblad van 20 augustus jl. wordt de suggestie gewekt dat het college zich boven de wet stelt. De betonblokken zijn weggehaald voordat de beroep- en bezwaarprocedures voor het nieuwe bestemmingsplan waren doorlopen. Nu is het maar weer afwachten hoe de rechter beslist. Het had het college gesierd om nog even geduld te hebben met het openstellen van de weg. Beter een zekere openstelling dan opnieuw sluiting van de weg.

Om opheldering gevraagd
Onze fractie hecht aan de openstelling van de Cantineweg, maar onze fractie hecht ook aan het naleven van de wet. De gemeenteraad heeft de taak om toe te zien op de handelwijze van het college. Nu de suggestie is gewekt dat het college zich niet aan de regels houdt is het voor onze fractie vanzelfsprekend dat het college daarover verantwoording aflegt. Daarom hebben wij schriftelijke vragen over deze kwestie ingediend.