Actueel

GB admin

Rijnsburgers en Valkenburgers verstoken van gemeentelijke informatie

  • Geschreven door GB admin

Geen gemeentelijke informatie meer in De Rijnsburger
Met verbazing heeft GemeenteBelangen deze week kennis genomen van de gemeentelijke mededeling in De Rijnsburger dat de gemeentelijke bekendmakingen in het vervolg niet meer in De Rijnsburger/De Valkenburger worden geplaatst maar in De Katwijksche Post en op de gemeentelijke website of via een gratis e-mailservice. Verder kan een papieren versie worden afgehaald bij de receptie op het gemeentehuis in Katwijk.

Onacceptabel
GemeenteBelangen vindt dit onacceptabel en uit de eerste reacties van burgers die ons bereikt hebben vinden zij dat ook. Wij zijn van mening dat burgers op een gemakkelijke en voor iedereen toegankelijke wijze kennis moeten kunnen nemen van de gemeentelijke informatie.
Door deze maatregel van Burgemeester en wethouders zal dit zeker niet meer het geval zijn. Publiceren in De Katwijksche Post betekent publiceren in een blad wat voornamelijk in Katwijk aan Zee en Katwijk aan de Rijn wordt gelezen. Een derde van de inwoners van de gemeente Katwijk woont echter in Rijnsburg en Valkenburg. Bewoners van deze twee kernen zullen langzamerhand het idee krijgen als tweederangs burgers te worden beschouwd. Daarbij denken wij niet alleen aan deze maatregel maar ook aan de voornemens van Burgemeester en wethouders om de gemeentelijke servicepunten in deze kernen op te heffen en de bibliotheken in de kernen “uit te kleden”.

Vooral ouderen de dupe
Door al deze maatregelen wordt het voorzieningenniveau in deze kernen afgebroken en daarmee ook het bij de fusie beoogde behoud van de eigen identiteit van de kernen.
Naast alle inwoners van Rijnsburg en Valkenburg worden door deze maatregel in het bijzonder de mensen benadeeld die geen internet hebben. Met name denken wij hierbij aan de ouderen. Moeten zij in het vervolg naar het gemeentehuis in Katwijk voor een papieren versie? Onacceptabel vindt GemeenteBelangen.
Wij hebben daarom inmiddels vragen hierover gesteld aan Burgemeester en Wethouders.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,


Leen van Poppel