Actueel

GB admin

Vertrek Jan Kralt

  • Geschreven door GB admin

Jan KraltOnlangs heeft Jan Kralt aan het bestuur en de fractie van GemeenteBelangen te kennen gegeven wegens persoonlijke omstandigheden zijn raadszetel op te geven. Het veeleisende raadslidmaatschap viel voor hem helaas niet meer te combineren met zijn reguliere baan en privé-leven. Op 30 september 2010 neemt hij afscheid van de Raad.
 
Jan heeft ruim acht jaar voor GemeenteBelangen in de gemeenteraad gezeten. Van april 2002 tot en met december 2005 in de gemeenteraad van Rijnsburg, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter. Sinds de fusie in 2006 was hij lid van de gemeenteraad van Katwijk.
 
Rijnsburger
Als geboren en getogen Rijnsburger heeft hij zich de laatste jaren ingezet in de commissies Bestuur en Regio. Hij heeft zich onder meer sterk gemaakt voor een ruimer evenementenbeleid, voor een betere burgerparticipatie en voor een financieel gezonde gemeente, nu maar zéker ook in de toekomst. Jan heeft zich nadrukkelijk ingezet voor de positie van  Katwijk in de Regio.
 
Enthousiast
De relatie met de burgers lag hem zeer na aan het hart. Tijdens de GB straatakties was hij altijd present en ging vol overtuiging het gesprek aan met de burgers. Zijn enthousiasme werkte in de fractie aanstekelijk, alhoewel niemand zijn voorbeeld volgde om in GB-bodywarmer de nieuwjaarsduik te nemen.
Naast zijn werkzaamheden voor de gemeenteraad deed hij voor de partij nog diverse andere taken, zoals het onderhouden van de site en het bijhouden van het foto-archief.
 
Blijft betrokken bij GB
Wij hebben begrip voor het besluit van Jan. Het raadswerk is veelomvattend en het kost bijzonder veel tijd om het werk goed te doen. Jan heeft het raadswerk altijd voor 100% gedaan en wil met minder geen genoegen nemen. Dat ligt niet in zijn aard. Wij hebben respect voor zijn beslissing maar betreuren zijn vertrek. De fractie zal zijn enthousiasme, zijn ervaring bijzonder missen. Gelukkig blijft hij aan als rijnsburgs steunfractielid.
 
Jan Kralt wordt opgevolgd door René Slootweg. René loopt al enige tijd mee in de steunfractie van GemeenteBelangen en zal Jan opvolgen in de commissie Bestuur.