Actueel

GB admin

Oranje-akkoord warm ontvangen door college

  • Geschreven door GB admin

Dinsdag 27 april jl. is door de fractievoorzitters van GemeenteBelangen, SGP en PvdA het Oranje-akkoord aangeboden aan het college van Katwijk. Wethouders Binnendijk, Van Duijn en Udo gaven gehoor aan onze uitnodiging om het akkoord in ontvangst te nemen. Burgemeester Wienen zit in het buitenland en ook wethouder Mostert liet zich verontschuldigen.

Doel van het akkoord is om vanuit de oppositie constructieve input mee te geven aan het college. ‘Het college zal na de zomervakantie het collegebeleidsprogramma presenteren. Naast het coalitie-akkoord zal ook het oppositie-akkoord tot input dienen’, aldus de woorden van wethouder Binnendijk, die het initiatief van de oppositie prees in zijn dankwoord. Een constructieve samenwerking tussen college en partijen zal het bestuursklimaat van Katwijk goed doen. Wethouder Udo was positief verrast door de constructieve opstelling van de oppositie, ook hij bevestigde de punten uit het akkoord die zijn porteffeuille betreffen mee te nemen in het collegebeleidsprogramma. Wethouder Van Duijn sprak van punten waar een ieder zich in kan vinden, dus ook van deze wethouder een zeer positieve houding ten aanzien van het akkoord.

Als geste is tegelijk met het oppositie-akkoord aan het college een heerlijke oranje worteltaart aangeboden. Worteltaart is een beetje vreemd, net als een oppositie-akkoord. Maar wij gaan er van uit dat van het oppositie-akkoord - net als bij deze geweldige worteltaart - de goede nasmaak zal blijven hangen.

De oppositiepartijen hebben de vorming van dit akkoord als zeer waardevol ervaren. De samenwerking is uitstekend, de sfeer is zeer goed. De komende jaren zal de samenwerking op dezelfde constructieve manier worden voortgezet.