Actueel

GB admin

Aanstootgevende plantjes

  • Geschreven door GB admin

Nee, dit is geen verhaal over de Amorphophallus titanum, oftewel de penisplant. En het gaat ook niet over die unieke plantjes langs het beoogde traject van de Verlengde Westerbaan.

Dit verhaal gaat over de plantjes van de Garden Guerrilla actie van GemeenteBelangen Katwijk, de potten met bloemen die op 15 februari op tientallen plaatsen in de gemeente zijn geplaatst.

Veel mensen hadden de potten gezien en wisten de ludieke actie wel te waarderen. En vooral ook de boodschap die er achter steekt: meer groen in de openbare ruimte.
campagne2010 02 15aMaar wat wil het geval?
De gemeente heeft ook klachten ontvangen van burgers. De zaak werd onderzocht door de gemeente en uiteindelijk is men tot de conclusie gekomen dat dit een niet gemelde, dus illegale actie was van GemeenteBelangen.
En dus kreeg Esther Schonenberg, de lijsttrekker van GemeenteBelangen, donderdag een telefoontje van een Gemeentelijke Opsporings Ambtenaar met het verzoek om alle potten weer weg te halen. Gedogen van dit vergrijp was blijkbaar geen optie. Dus rukte de Garden Guerrilla dit weekend weer uit in de Gele Bodywarmers om alle buiten gezette bloemetjes weer binnen te halen.

De paarse krokodil houdt blijkbaar niet van Gele Bloemetjes!