Actueel

GB admin

TuinTerroristen trekken door Katwijk

  • Geschreven door GB admin

campagne2010 02 15a15 februari 2010 - Op verschillende plaatsen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn vanmorgen in alle vroegte plantenbakken met bloeiende krokussen en narcissen neergezet.

De tuinterroristen van GemeenteBelangen verdeelden met 13 vrijwilligers een kleine honderd potten over verschillende plaatsen waar het volgens die partij best een stukje groener kan.
‘’Zeker in het Zeedorp is het behoorlijk versteend gebied’’, zegt lijsttrekker Esther Schonenberg, terwijl ze twee potten met krokussen met tape aan een verkeerspaal bevestigd. Elders in het dorp voeren andere teams dezelfde handeling uit, zelfs het gemeentehuis krijgt wat extra groen……

GemeenteBelangen zet zich al jaren in voor een groenere leefomgeving in Katwijk. Zo diende de partij in 2008 een voorstel in voor de aanleg van geveltuintjes om de straten een fleuriger aanzien te geven. Daarnaast pleit GemeenteBelangen voor een eigen groenbudget per wijk.
De buurt gaat aan de slag, buren maken de straten schoon en leggen groen aan. De gemeente draagt daar financieel een steentje aan bij. ‘’Dat project heet Opzomeren’’, zegt Schonenberg. ‘’En dat zijn we hier eigenlijk ook aan het doen.
Natuurlijk gaan we voor meer groen maar dit is vooral een actie die bij de mensen een glimlach op het gezicht moet toveren. Daarbij vinden wij dit zelf natuurlijk ook geweldig om te doen!’’

Klik op de foto's voor meer foto's in hoge resolutie.
campagne2010 02 15bcampagne2010 02 15ccampagne2010 02 15dcampagne2010 02 15ecampagne2010 02 15f