Actueel

GB admin

GemeenteBelangen vraagt aandacht voor verkeersveiligheid

  • Geschreven door GB admin

‘Verkeersslachtoffers in de gemeente Katwijk’


Nee, geen misdrijf maar wel een flitsactie waarin GemeenteBelangen de aandacht vestigde op verkeersonveilige plekken in onze gemeente, de zogenaamde Black-Spots.

In de vroege morgen van zaterdag 6 februari trok een flinke delegatie GemeenteBelangers door de straten van Katwijk. Gewapend met stoepkrijt, het logo van GemeenteBelangen én een ‘verkeersslachtoffer’ tekenden de leden van GemeenteBelangen verkeersongevallen op plaatsen waar het niet ondenkbaar is dat er ooit slachtoffers gaan vallen.

campagne2010 02 06dWoningbouw,  toegenomen verkeer en meer verkeersbewegingen maken Katwijk steeds onveiliger. Op bepaalde plaatsen wordt veel te hard gereden waardoor met name fietsers en voetgangers zich kwetsbaar voelen. Zo zijn de Tramstraat, de Rijnstraat, het Bosplein, het tunneltje onder de N206, de Floralaan en de Hoofdstraat bij ‘Arie’s Druppel’ voorzien van een krijttekening met verkeersslachtoffers.
Confronterend maar realistisch. GemeenteBelangen wil dat met name deze Black-Spots zo snel mogelijk veiliger worden ingericht.