Actueel

GB admin

Vingerling niet meer beschikbaar als wethouder

  • Geschreven door GB admin

Katwijk - met de aankomende verkiezingen in het vooruitzicht heeft wethouder Hans Vingerling (GemeenteBelangen) laten weten niet meer beschikbaar te zijn voor het wethouderschap.
De 62-jarige Valkenburger heeft naar eigen zeggen in de afgelopen raadsperiode veel plezier en voldoening in het werk gehad, maar de portefeuille is erg breed en het kost veel tijd om alle dossiers voldoende aandacht te geven en uit te werken. Daarnaast hebben de fusie en de reorganisatie van het ambtenarenapparaat zwaar hun stempel gedrukt op de werkzaamheden. "Al met al heeft dit weinig tijd overgelaten voor mijn eigen sociale leven", motiveert Vingerling zijn besluit. ‘’Vandaar dat ik na lang wikken en wegen dit besluit heb genomen’’.
 

hansVingerling staat als derde op de kandidatenlijst van GemeenteBelangen, achter lijsttrekker Esther Schonenberg en tweede man Gerard Bol. Verzekerd dus van een plaats in de gemeenteraad.
"En die uitdaging neem ik graag aan. Niet alle wethouders keren terug in de gemeenteraad, maar ik heb daar juist veel zin in. Dan kan ik mijn ervaring inzetten in de fractie''.
''Naast het raadswerk wil ik mij weer bezig gaan houden met projecten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Ook wil ik tijd inruimen voor vrijwilligerswerk en misschien kom ik dan eindelijk weer eens toe aan mijn hobby’s, zoals muziek maken en het opknappen van mijn boot."
 
De wethouder van GemeenteBelangen kijkt terug op een drukke, maar goede periode.  "Het was soms behoorlijk knokken, maar ik kan zeggen dat ik toch wel veel heb bereikt. Denk bijvoorbeeld aan de herverdeling van de binnensporten over de beschikbare accommodaties, de aanleg van kunstgrasvelden voor de voetbalclubs, verruiming van startersleningen, citymarketing, tieneropvang op de dag en behoud van de monumentale panden in de Koestraat. En ik ben ook heel blij met de uitbreiding van jongerensociëteit "De Schuit".  Dat is toch wel de kroon op het werk''.