Actueel

GB admin

De paarse krokodil in Valkenburg en bij in Katwijk aan den Rijn.... feest van herkenning

  • Geschreven door GB admin

Zaterdag 16 januari gingen twee teams van GemeenteBelangen naar de burgers toe en dat was van 11.00 - 14.00 uur naar het Castellumplein in Valkenburg en bij De Roskam en de Aldi in de Rijnstraat In Katwijk aan den Rijn. Waar een waterkoude dag werd gevreesd, was op beide locaties een springkussen aanwezig om kinderen en oudere jongeren zich warm te laten bewegen. Anders werd de passant wel warm van 'De paarse krokodil' die gelijk stond voor het onvermogen om goed te kunnen communiceren met de gemeente Katwijk als burger. Als we de wijk in gaan kom je ze helaas nog te vaak tegen ...... burgers die een ordner aan correspondentie overhandigen in de wetenschap dat er nog niks is opgelost.

Wat Valkenburg bezig houdt?
campagne2010 01 23b
Natuurlijk was de rode draad de zorg, ergernis en irritatie over de politieke stellingname m.b.t. de opvang van verslaafden op de huidige locatie van de Gemeentewerf door De Brug, maar ook het verkeer in de Hoofdstraat, de locatiekeuze Maatschappelijke Opvang voor dak- en thuislozen en het gevoel er in Valkenburg maar bij te hangen, het afvalputjesgevoel, het centrale thema bij de gesprekken met de passanten. Het is goed om dat te delen met elkaar want vertegenwoordigers van GemeenteBelangen zullen zich zeker niet verstoppen voor eerder gedane uitspraken. Binnenkort zullen we ook met de Wijkraad Valkenburg in gesprek gaan want we hebben de zorg voor heel Katwijk.

Voor de Aldi deel je je gevoel campagne2010 01 23c Bij De Roskam bleef het rustig, komt ook door het weer en dat Katwijk aan den Rijn een plek is waar je eerder doorheen rijdt dan bij stopt. Dat laatste was gelukkig wel het geval bij de Aldi en de waterkou trotserende stonden we voor de winkel met de flyer van de 'Paarse krokodil' paraat. Zou je in de hal van de Aldi gaan staan dan word je direct gekoppeld aan het beeld van de aanbieder van de dak- en thuislozenkrant en dat wilden we natuurlijk voorkomen. De kroket van snackbar De Relus welke om 13.00 uur werd aangeboden werd dan ook geadoreerd. 
Op deze locatie spraken de passanten vooral over het te hard rijdende verkeer in de Rijnstraat, het gevaar bij de huidige oversteekplaatsen in de Rijnstraat, te weinig mogelijkheden voor jongerenopvang, aanpakken parkeerprobleem in Katwijk aan Zee waardoor stoepen weer voor de voetgangers bereikbaar zijn en ................. Katwijk mag zeven dagen in de week best aantrekkelijk zijn en blijven voor alle Katwijkers.

Na koude een warm gevoel
Om 14.00 uur werd in Valkenburg en Katwijk aan den Rijn opgeruimd in de wetenschap dat de flyer 'Paarse krokodil' een zeer herkenbaar beeld oplevert bij de gesproken passanten. We wijzen bij alle gesprekken voortdurend op de website van GemeenteBelangen en dat een ieder daar kan reageren op wat zij belangrijk vinden. 
Komende week staan we op zaterdag 30 januari van 11.00 - 14.00 uur bij de Dino in de Molenwijk en bij de Lidl in Rijnsoever en op beide locaties is een springkussen aanwezig. Het weekthema is dan 'Sport' maar Emile Soetendaal, Renee Slootweg, Hans Vingerling en Gerard Bol staan dan bij de Dino en Pieter Kuijt, Marcel van Tol, de Grote Kale Leider wordt hij ook wel genoemd, Esther Schonenberg en Ben ter Haar staan die dag bij de Lidl in Rijnsoever om al uw vragen te beluisteren en te beantwoorden.

Duinwandeling op zondag .......... ja natuurlijk 
Op zondag zijn er ook voldoende activiteiten mogen we de zaterdaguitgave van het Leidsch Dagblad in de rubriek 'Springtij' zo geloven en GemeenteBelangen doet een duit in het zakje met de wandeltocht zondag 31 januari door de duinen onder leiding van Ben ter Haar. Alle diertjes en plantjes worden benoemd ........... een eyeopener voor de wandelaar en ............... natuurlijk met koek en zopie halverwege de dag gezien de weersberichten.

Op zondagmiddag 31 januari aanstaande organiseert GemeenteBelangen een wandeltocht door de duinen onder leiding van een natuurgids, Ben ter Haar himself. Ook in de wintermaanden vormen de duinen een prachtig wandelgebied en is er veel te zien. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de bijzondere natuur en het leven in de duinen. Het gaat dan vooral om de vogels, dieren als herten en reeën en de unieke duinvegetatie. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Kinderen zijn ook van harte welkom. De route loopt over verharde paden, zodat ook wandelwagens mee kunnen. De start is om 14.00 uur bij Paviljoen Zuid aan het eind van de Zuidboulevard in Katwijk.
Deze zondagmiddag is dan de perfecte combinatie van natuur en het weekthema 'Sport en bewegen'. Tot zaterdag en / of zondag?