Actueel

GB admin

De 'Gouden Duim' voor Joke Slings op receptie 40 jaar GemeenteBelangen

  • Geschreven door GB admin

Vrijdag 15 januari was er de receptie in De Roskam bij gelegenheid van 40 jaar GemeenteBelangen. Ja, u leest het goed ........'40 jaar' want de partij kent een langdurig bestaan en het volledige artikel kunt u lezen in De Katwijksche Post van donderdag 14 januari of hier. Joke Slings is met de overdracht van het archief enige tijd geleden gedoken in de stukken en daar kwam het veertigjarige bestaan in 2010 naar voren.

Niet veertig jaar oud maar jong
Over de oorsprong van GemeenteBelangen, daar is Joke na alle research de afgelopen maanden, ook nog niet helemaal zeker van. Er zijn diverse geluiden geweest in dit onderzoek die wijzen op andere en eerdere dragers van deze mooie politieke naam. Het artikel in De Katwijksche Post geeft in ieder geval een mooi doorkijkje in de geschiedenis waarbij in de aanvangsperiode er geen sprake is van 'Andere tijden' maar van 'Roerige tijden'.
We denken met elkaar dat het nu soms niet te volgen is voor de Katwijkse burgers maar in die jaren was het woord 'Eenpitter' en 'Afsplitsing' met hoofdletters geschreven in de Katwijkse politiek.
Harrie van Mierlo, de nestor van de partij, was er in zijn toespraak ook duidelijk in: 'GemeenteBelangen heeft alle jaren een duidelijke plek gehad in de Katwijkse politiek, waarbij respect voor de ander en openheid en transparant beleid met hoofdletters zijn geschreven'. 

De 'Gouden Duim' voor Joke Slings    
Bij jubilea worden altijd veel namen genoemd en mensen bedankt, maar Harrie van harrie geeft duimMierlo was terecht kieskeurig want hij richtte zich tot Joke die haar sporen meer dan verdiend had in de partij als raadslid, wethouder en weer raadslid. Geen 'moeder overste' in kloostertermen maar wel de bewaakster van de partijprincipes en altijd bereid om de vele nieuwkomers in de fractie te coachen en te steunen waar nodig. Daarom had het niet de koningin maar het bestuur van GemeenteBelangen behaagd om nu Joke per 3 maart 2010 met haar politieke werk zal gaan stoppen, haar naast een 'eetbon' als eerste GB-er de nieuwe bokaal 'De Gouden Duim' te mogen overhandigen. Harrie van Mierlo gaf in zijn toespraak aan dat het beeld van twee ingeslagen handen Jokes tocht naar samenwerking en verbondenheid het beste symboliseerde. Of er meer 'Gouden Duimen' in de partij worden uitgedeeld in de nabije toekomst ........ we wachten het af. 

Het glas op Joke en de toekomst van GemeenteBelangen   
Bestuursvoorzitter Ben ter Haar die de receptie opende en afsloot liet alle aanwezigen het glas heffen om te proosten op de toekomst van GemeenteBelangen en een voorspoedige verkiezingsuitslag op 3 maart.
Met het meenemen van raamposters in vele formaten liep de receptie na 20.00 uur op zijn eind en ................ het blijft de komende weken tot 3 maart nog lang onrustig in de stad.