Actueel

GB admin

Uit in Katwijk?

  • Geschreven door GB admin

uitinkatwijkGemeenteBelangen wil het uitgaan in Katwijk stimuleren. Cultuur, evenementen, uitgaansleven en shoppen zijn trekkers voor eigen burgers én voor toeristen. Uitgaan levert niet alleen belangrijke bijdrage aan de economie,  maar uitgaan is ook belangrijk voor de Katwijkers zelf. “Elkaar ontmoeten” is voor jong en ouderen de belangrijkste drijfveer om uit te gaan.

De toeristische sector in Katwijk kan uitgroeien tot een sterke economische pijler. Uitbreidig van de pension- en hotelaccommodatie is daarbij noodzakelijk.
We moeten de toeristen natuurlijk wel iets kunnen bieden. Het strand alleen is tegenwoordig niet genoeg. GemeenteBelangen wil de mogelijkheden voor jaarrond- en slecht weer recreatie uitbreiden, zodat er het hele jaar iets te beleven valt in Katwijk.

Evenementen
De bestaande evenementen moeten we koesteren. Wij willen het organiseren van evenementen stimuleren en meer mogelijkheden bieden in het evenementenbeleid.
Het doel is dat er jaarrond evenementen in Katwijk worden georganiseerd. Maar er kan zoveel meer. Denk aan de strandpaviljoens jaarrond geopend, wellness-voorzieningen in het zwembad van Katwijk, onze prachtige musea ook op zondag open. Een indoor speeltuin voor de jonge kinderen en een game-hal voor jongeren.

Aantrekkelijk centrum

Het winkelgebied kan aantrekkelijker worden door meer horeca en terrassen. De zwaaikom is een unieke plek die het verdient om beter benut te worden. Door uitbreiding van het winkelaanbod en vestiging van de weekmarkt. Natuurlijk moeten we het centrum van Katwijk met een sloepje kunnen bereiken. Varend Erfgoed en de Triton maken het aantrekkelijke plaatje compleet.
Wat dacht u van “Katwijk als openluchtmuseum” Een historische wandeling brengt ons via de Oude Kerk, Andreashofje, Andreasplein, Louwestraat, langs de Vredeskerk,  richting Katwijks museum, dan naar de Zwaaikom, langs het historische pand van P&P waar een haringmuseum is gevestigd door naar de Redschuur alwaar een prachtig terras uitkijkt over de jachthaven en de Rijnmond. Verder door de Rooie Buurt langs de Visserijschool richting Savoy en tenslotte weer terug over de Boulevard.

De rol van de uitinkatwijknatuur
Katwijk ligt tussen prachtige duingebieden en er zijn veel goede fietsroutes in de nabije omgeving. GemeenteBelangen vindt dat er een robuust netwerk van wandel- fiets en ruiterpaden moet worden aangelegd, wat goed aansluit op regionale verbindingen. De toeristische funktie van het water verdient uitbreiding, zeker ook het binnenwater.
Langs de oevers van de rijn kunnen aanlegplaatsen komen, horeca (Gemeentehuis Valkenburg) is langs het water kansrijk en vanzelfsprekend moet de Sandtlaanbrug ook in het weekeind bediend worden, zodat Katwijk over water goed bereikbaar is. De zeejachthaven kan een enorme kans zijn voor Katwijk. Maar ook zonder de zeejachthaven zijn er voldoende ingredienten die Katwijk op korte termijn al een flinke toeristische oppepper kunnen geven.

Tenslotte is het natuurlijk ook zo dat Katwijk kan meeliften met de toeristische trekkers die er in de omgeving zijn. De Keukenhof, Cultureel Leiden, Space expo en Duinrell liggen immers op een steenworp afstand van Katwijk. Het is de kunst om dat goed voor het voetlicht te brengen. Er is al veel, er kan nog veel meer, maar je moet het wel communiceren. Laat zien wie je bent en wat je doet is een goed motto voor toeristisch Katwijk, de gemeente speelt daarin een uiterst belangrijke en verbindende rol.