Actueel

GB admin

Een blik achter de schermen met S.K.A. voor het eindejaarsfeest

 • Geschreven door GB admin

De Katwijkse gemeenteraadsleden waren door Marloes van der Linden namens het bestuur van S.K.A. uitgenodigd om dinsdagmiddag 29 december een blik achter de schermen te krijgen bij de voorbereidingen voor het oudejaarsfeest in Scum en op parkeerplaats Noordduinen. De dranghekken die er stonden waren er niet voor de raadsleden want naast Esther Schonenberg van GB was ik er en Anita van Ginkel van de VVD kwam halverwege de rondleiding.
Toch verbazingwekkend als er in 2009 diverse keren over Scum en de andere diverse jongerenactiviteiten is gesproken.

Daarom even een korte reactie van mijn kant naar aanleiding van die rondleiding.

Ik ben jaren geleden ook wel eens bij een rondleiding geweest, maar toch was het goed om nu weer op de uitnodiging in te gaan.
Want het werd al snel duidelijk dat de organisatie mee moet groeien en in moet spelen op voortdurende nieuwe vragen/knelpunten en gestelde eisen om het feest te laten slagen.
MuntautomatenWat te denken van zomaar wat gehoorde punten bij deze rondleiding:

 • Investeren in nieuwe muntautomaten voor de doorstroming.
 • Uitgebreid nieuw lockersysteem.
 • Beleid wat betreft de deejay’s en muziekbands.
 • Verregaande eisen aan de beveiligers bij de entree.
 • Wensen van gebruikers wat betreft de aankleding van het terrein.
 • De inrichting van de bar.
 • Contacten met de politie en de gemeente Katwijk.
 • Begeleiden van de vele broodnodige vrijwilligers.

Ik neem mijn petje af voor de wijze hoe daar een dergelijke groots feest opgepakt wordt met alle beschikbare handen en voeten, van vrijwilligers, H.A.L.T.-jongeren, reclasseringslieden tot professionele krachten.
Het was duidelijk dat de organisatoren alle kracht, tijd en energie nodig zouden hebben om het feest te laten verlopen zoals zij het wilden en daar hadden we van GemeenteBelangen het volste vertrouwen in.

Het zou goed zijn om na het oudejaarsfeest een evaluatie op papier te zetten en deze dan aan te bieden aan het College van B&W en de Katwijkse gemeenteraad.
Het geeft het S.K.A.-bestuur dan de gelegenheid om dan het volgende in die evaluatie een plek te geven:

 • De ervaringen van het oudejaarsfeest van 2009 op de avond zelf.
 • De ervaringen in de voorbereiding in positieve zin en negatieve zin. De laatste moet dan ook in deze evaluatie vertaald worden als aandachtspunten voor de organisatie 2010.
 • Ervaringen met de vele vrijwilligers, noem ook de Scoutinginbreng, want het 'vrijwilligersbeleid' en 'samenwerking in het jongerenwerk' zijn hot issues in de Katwijkse politiek.
 • Wensen voor de organisatie 2010 waarbij jullie al noemden de duurdere pinautomaten, gekwalificeerde beveiligers wel uit Katwijk afkomstig, één contactpunt in de politie, één aanspreekpunt in de gemeente, een avond eerder de tent verhuren aan een andere gebruiker enz.
 • Een duidelijke plek geven aan het 'waarom' van dit oudejaarsfeest want dat is bij sommigen in de Katwijkse samenleving ook even niet meer duidelijk op het netvlies.

Rondleiding SKADan kan een dergelijke evaluatie mogelijk ook in de commissie Bestuur worden besproken en wordt duidelijk waar de subsidiegelden aan worden besteed en wat de kracht is van dit feest. We mogen en moeten er in Katwijk met elkaar trots op zijn en de vele vrijwilligers feliciteren en bedanken met wat ze allemaal weer hebben neergezet voor vooral de Katwijkse jeugd en neem ik ook aan ..... vele ‘oudere jongeren’.

Gerard Bol.