Actueel

René Slootweg

College laat geld liggen op zondag

  • Geschreven door René Slootweg

TijdensWeegschaal parkeren de oordeelsvormende sessie donderdag 4 december heeft GemeenteBelangen  aangegeven voor een goed parkeerbeleid te zijn. Een parkeerbeleid dat veilig is en dat betaalbaar is en moet blijven. Middels forse tariefsverhogingen van wel  20% tot 60% voor de burgers wil dit college het nieuwe jaar in.

Het college heeft  er echt alles aan gedaan om tot deze verhoging te komen.  En waarom, om de kosten te dekken? Nee, ze zijn ‘vergeten’ de zondag mee te nemen bij het vaststellen van de parkeertarieven.

Het college heeft alles uit de kast gehaald, wat ze ook gezien hun nota is gelukt, om betaald parkeren op zondag te vermijden en daar gaat het nu mis! Daar laat dit college dus echt kansen liggen. Het college geeft als reden hiervoor aan dat een deel van de bevolking geen betaald parkeren wil op zondag en geen uitvoering van de handhaving op hoe en waar de auto’s staan geparkeerd.

Wie zal dat betalen?

Dit was de eerste regel van een oud - Hollands kinderliedje. En zoete Gerritje wist er in die liedtekst meer van af. Hier is het duidelijk dat door deze zondagargumentatie van het college andere parkeertarieven moeten worden verhoogd. Dus nu moeten andere burgers de forse verhogingen betalen, omdat een deel van de bevolking geen parkeren en handhaving op zondag wil. En dat snapt de fractie van GemeenteBelangen niet. Waarom moeten andere inwoners daarvoor opdraaien? Het kan ook anders. Het college laat een fors geldbedrag liggen en dit geld ligt gewoon voor het oprapen. GemeenteBelangen snapt het echt niet meer.

Parkeren op Zondag Voorstraat 1

Door op zondag parkeergeld in te voeren voor alle gebruikers kunnen we immers de verhoging parkeertarieven minder laten stijgen. Dat er een kleine tariefsverhoging moet komen, begrijpt GB. Is in parkeerland immers niet het credo: ‘De gebruiker betaalt?’.

(foto Voorstraat op zondag)

Wordt vervolgd op 18 december

Voor GemeenteBelangen  is het onbegrijpelijk dat een partij zoals het CDA  eerst tegen betaald parkeren op zondag is vanuit de beleving van de zondagsrust. En nu geeft zij aan dat het gratis parkeren goed is voor het toerisme en de horeca op zondag. Is het CDA soms van haar geloof af gevallen?

Donderdag 18 december is er van 19.45 – 20.30 uur een tweede oordeelsvormende sessie over deze parkeertarieven. En dezelfde avond zal zo rond 22.00 uur de gemeenteraad van Katwijk een besluit moeten nemen over deze voorgestelde parkeertarieven.

RTV interview van René Slootweg over dit onderwerp: https://soundcloud.com/kuijt/gb-raadslid-rene-slootweg-over-parkeren-op-zondag