Actueel

René Slootweg

Stoeptegels toch vervangen in de Pioenhof

  • Geschreven door René Slootweg

Het bericht dat de wethouder na een laatste schouw van de stoeptegels in de Pioenhof toch deze gaat vervangen door goede tweedehands, stemt raadsleden Matthijs van Tuijl (PvdA) en René Slootweg (GemeenteBelangen) positief.

Gebruikte Betontegels 03

Zij hadden zich in de openbare sessie van de gemeenteraad expliciet uitgesproken dat insteek van het college om deze huidige 60-jarige oude stoeptegels te hergebruiken niet verstandig was. Deze zijn zo oud dat bij het terugplaatsen er brokken vanaf braken en het aantrillen al niet eens mogelijk was, daar er dan alleen gruis van over bleef.

Maar zeker door de volhardendheid van de bewoners in deze wijk, is het proces nu positief afgesloten. Natuurlijk rijst de vraag, waarom dan niet gelijk nieuw? Dan ben je er toch voor meerdere jaren vanaf? Naast het feit dat nieuwe tegels toch anderhalf keer zo duur zijn als gebruikte, moeten er ook stoepranden vervangen worden en is er een precedentwerking voor de andere Molenwijk gebieden.

Het vervangen van de tegels in goede tweedehands was een compromis voorstel van de bewoners zelf en blijkt gezien de argumenten het best haalbare.

Het proces verdient volgens PvdA en GB, zeker geen schoonheidsprijs, maar het resultaat is wat telt. Zeker voor de gemeente een leerproces voor de toekomst.

Wij wensen de bewoners van de Pioenhof nog vele jaren woongenot van de opgeknapte buurt.

 

Matthijs van Tuijl - Fractievoorzitter PvdA

René Slootweg - Fractievoorzitter GemeenteBelangen