Blogs

Geert Diemer

Verbonden blijven in 2016

  • Geschreven door Geert Diemer

handen verbondenNederland telt veel kiezers die boos zijn. Ze zijn ontevreden dat Nederland steeds minder de baas is over zichzelf en moet doen wat de Europese Unie zegt, bijvoorbeeld hoeveel vluchtelingen Nederland moet opnemen en een eind maken aan het gratis plastic boodschappentasje. Ze zijn ook ontevreden dat de regering toelaat dat kapitalisten in China en de Verenigde Staten hier banen opheffen en dat de regering ook nog eens betaalbare sociale woningen laat verdwijnen. En zo meer. Steeds meer mensen verliezen daardoor vertrouwen in onze bestuurders.

Ook Katwijk heeft boze kiezers, denk aan de vele stemmen voor de PVV, aan de petitie met 900 handtekeningen dat Katwijk vol is en aan de petitie met 1100 handtekeningen dat het college Tripodia moet behouden in plaats van opheffen. Denk ook aan de honderden mensen van Smart Village. Ze zien verbaasd hoe de wethouder – al zijn de verkeersvoorspellingen onbetrouwbaar – overweegt veilige rotondes op te offeren voor kruispunten, fietsers te laten omrijden en het mooie deel van Katwijk Binnen te verminken door de kap van bomen. Denk ook aan de velen die het plan voor een nieuwe centrale bibliotheek geldverspilling vinden. En aan de duizenden Binders die willen dat gemeente de N206 overkluist.

Mijn wens voor 2016:  laat het college zich drie keer bedenken voor het vervreemdende besluiten neemt over Tripodia, R-net en de centrale bibliotheek. Gelukkig heeft het de behandeling van zijn plan voor Tripodia van de raadsagenda gehaald en is het college in gesprek met Smart Village want die spreekt in zijn nieuwjaarsverslag van ‘veel lichtpuntjes’.