Actueel

René Slootweg

GB in gesprek met....

  • Geschreven door René Slootweg

Afgelopen weken is de fractie van GemeenteBelangen op straat in gesprek gegaan met de burgers. Hier volgt een verslagje van de uitkomsten.

gb in gesprek 1GB ontdekte op de Taatedam dat burgers niet weten of ze nou wel of niet mogen fietsen in het centrum van Katwijk aan Zee.  Het rare is:  bijna iedereen vindt het gevaarlijk als mensen daar fietsen. Bijna iedereen denkt daarom dat er een fietsverbod is. Helaas, de gemeente heeft dat verbod opgeheven. Dus GB roept de wethouder op dat fietsverbod weer in te voeren. Omdat bijna iedereen het wil, valt het goed te handhaven.

GB werd ook aangesproken over het geluidsoverlast van de N206 bij de Helmbergweg. Wat bleek: die overlast is weg.  Er ligt namelijk fluisterasfalt. Het oude scherm en de bomen hadden dus kunnen blijven staan. En het nieuwe lage scherm is overbodig zolang er fluisterasfalt ligt. Helaas is fluisterasfalt maar twee jaar stil. De wethouder had het geld voor dit fluisterasfalt beter kunnen stoppen in een hoger geluidscherm. Maar hij kan zeker nogmaals de motie proberen uit te voeren waarin de raad hem vraagt bij de provincie te pleiten voor een maximumsnelheid van 80 km/uur.

Gb in gesprek 2Op het Hoornesplein kreeg GB van de inwoners te horen dat het Welzijnskwartier het Tripodia prima beheert.  Kan zo doorgaan. De verenigingen willen dat graag. Voor hen hoefde de gemeente Tripodia niet te verkopen. Had de wethouder nou maar naar GB geluisterd!

Ouders merkten op dat er weinig uitgaansmogelijkheden zijn voor jeugd tussen 15 en 18 jaar. Een moeder pleitte voor een skatebaan bij De Krom. Een ouder echtpaar wilde graag dat de gemeente de boom verplaatst die ambtenaren te dicht bij hun appartement hadden geplant.

Men stelt dat de gemeente te veel geld investeert in het centrum van Katwijk Zee. Bewoners op en om het Hoornesplein verzochten de gemeente het vele zwerfvuil op te halen. Hetzelfde geldt voor de stoepen bij de torenflats. De rijlaag van de Rijnstraat is door alle reparaties een lappendeken geworden. Het rode fietspad zit bijvoorbeeld vol zwarte gaten.  .

GemeenteBelangen bedankt alle inwoners voor hun feedback. Wordt vervolgd..

Namens de Fractie van GemeenteBelangen

René Slootweg