Actueel

René Slootweg

Tripodia moet blijven

  • Geschreven door René Slootweg

Logo tripodia
Binnenkort neemt de gemeenteraad een besluit over het voortbestaan van Tripodia. GemeenteBelangen heeft al eerder uitgesproken dat Tripodia een doorstart moet maken. Er moet ook in Katwijk Noord een gemeenschapshuis komen zoals het Dorpshuis (de Terp) in Valkenburg en de Burcht in Rijnsburg.


Dit is ook afgesproken in 2005 bij de fusie van de KRV-gemeenten. Er ligt nu een kans om hier een prachtige accommodatie te realiseren. De bibliotheek die nu is gevestigd in het pand naast Tripodia kan er onderdak krijgen. Dat geldt ook voor de wijkvereniging Hoornes Rijnsoever die al tientallen jaren wacht op goede huisvesting. De horecavoorziening moet ook blijven bestaan.  
 
Tripodia heeft niet alleen op wijkniveau een functie, maar voor de hele gemeente Katwijk. Veel organisaties en verenigingen maken al jarenlang gebruik van het zalencentrum en de theaterzaal voor hun bijeenkomsten en uitvoeringen. Het is belangrijk dat Tripodia een neutrale instelling blijft en niet gebonden wordt aan een kerkgenootschap, al is dat voor GB geen belemmering. Inmiddels is gebleken dat niet alle gebruikers – en die variëren van hardrockconcerten tot het NVVH/Vrouwennetwerk - vervangende ruimte kunnen vinden als Tripodia zou verdwijnen. Voor GB is duidelijk dat Katwijk een voorziening als Tripodia niet kan missen.
 
Het college van B&W heeft aan de hand van een onderzoek aangegeven dat er geen behoefte zou zijn aan een wijkcentrum in Katwijk Noord. GemeenteBelangen is het daar niet mee eens en heeft al eerder aangegeven dat de conclusies van het onderzoek niet correct zijn geïnterpreteerd. En dat er juist wel behoefte is aan deze voorziening.  
 
Om een doorstart te maken zijn een grondige opknapbeurt en modernisering van het gebouw noodzakelijk. GB komt op voor alle verenigingen, vrijwilligers en bezoekers van Tripodia  en vindt dat zij dat waard zijn.  
 
Luister ook het RTV radio interview: https://soundcloud.com/kuijt/gb-raadslid-rene-slootweg-over-de-sluiting-van-tripodia
 
Namens de fractie van GemeenteBelangen,
 
 
René Slootweg