Blogs

René Slootweg

De sociale waarheid, politieke waarheid en de werkelijkheid

  • Geschreven door René Slootweg

Als het op Facebook staat is het waar! En er staan best veel op over van alles op deze ene vorm van sociale media.
Het gaat hier voor de simpelheid even alleen over de politiek gerelateerde stukjes, maar zoals de titel van deze blog laat geloven is dat niet hetzelfde als de politieke waarheid.

 Waarheid.PNG

De politieke waarheid
Laat ik bij deze politieke waarheid beginnen, want ieder raadslid of wethouder kent het, de vrienden en kennissen die discussiëren over politieke onderwerpen. Maar ze hebben een deel van het verhaal gehoord en de rest is in loop van de “vertaling” een eigen leven gaan leiden.
Dus vertel je even hoe het politiek nu echt zit en dan hoor je negen van de tien keer: “ja als we dit eerder wisten…” of “zoals jij dat nu uitlegt komt het anders over…”

De werkelijkheid
Dan komen we op de werkelijkheid, want waarom weten ze dat nu niet? Op Facebook staat toch de waarheid? Of is dat daar neergezet door een generatie die geen papieren kranten meer lezen?
Deze sociale media is een lijst van maatschappelijk correcte statements, juist dat wat iedereen graag wil horen. Maar is het dan ook de (volledige) waarheid?
Daarnaast is het ook de plek waar alle klagers samenkomen om de illusies te wekken dat alles slecht is en te laten geloven dat werkelijk iedereen dat vindt.

Jammer dat het grotere deel van de bevolking die tevreden is niet deze mening op de sociale media deelt, want dan zou het plaatje beter in evenwicht zijn.

Positieve reacties
Maar wat moet je dan als burger nog geloven?
Ik ben van huis uit een optimist en geloof in de eerlijkheid van mensen. Maar helaas zie te vaak halve waarheden op de sociale media en kriebelen mijn vingers om er op te reageren.

Maar ben ik de enige dan?

Ik roep hierbij alle andere positieve denkers op om ook hun positieve vibes te laten horen op de verschillende media om zo evenwicht te geven aan de halve waarheden en negatieve reacties….
De wereld is echt niet zo slecht als de sociale media doet voorkomen…..

 

 

Halve waarheid.PNG