Blogs

René Slootweg

Parkeren op zondag gratis

  • Geschreven door René Slootweg

Kaartje Panbos

Het college maakt van het parkeerbeleid een wirwar van regels en uitzonderingen. Het heeft het beleid en de tarieven al een keer gewijzigd en past ze nu nog een keer aan. Er is maar één regel die ongewijzigd blijft.

De tarieven golden eerst het hele jaar tot 19.00 uur maar nu zijn er twee periodes.  De ene periode moet je tot 22.00 uur betalen. Die periode loopt van 1 april tot 30 september. De tweede de periode hoef je maar tot 20.30 uur te betalen. Die loopt van 30 september tot 1 april. Jammer alleen dat deze regel niet overal van toepassing is…...

Maar zondag is parkeren gratis.

Het college voert nu sportparkeervergunningen in. Daarmee kunnen een aantal leden gratis parkeren. Het college belast daarmee de vrijwilligers van de verenigingen met extra administratie, want die moeten middels kopieën van identiteitsbewijzen de vergunningen registeren…

Maar zondag is parkeren gratis.

Het college heeft zoveel regels gemaakt dat de GOA's een dik boek nodig hebben. Ook burgers weten niet meer hoeveel je wanneer waar moet betalen.

Maar zondag is parkeren gratis.

Op zondag parkeren de kerkgangers massaal op de stoep. Dat mag van onze CDA fractieleider, want het is maar een uurtje. Het geeft niet dat de omwonenden hun uitrit niet meer kunnen gebruiken.

Maar zondag is parkeren gratis.

Het college zorgt ervoor dat door op zondag gratis parkeren te hebben de tarieven in de week extra hoog te stellen. Dat is oneerlijk tegenover de winkeliers, want hoe hoger de parkeertarieven, hoe minder omzet.

Maar zondag is parkeren gratis

De winkels blijven op zondag dicht, petitie of niet, want geen ambtenaar mag werken op zondag.

Maar zondag moet men in het Panbos gewoon betalen.....