Blogs

René Slootweg

Verplichte rustdag?

  • Geschreven door René Slootweg

closedHet is wel een beetje jammer en behoorlijk ondankbaar, dat als je als niet-confessionele politieke partij het ambtsgebed met rust gelaten hebt en dan nu door de vrienden van de SGP een verplichte rustdag wordt opgelegd.

Toen de tegenpartij “Hard voor Katwijk” het ambtsgebed weg wilde hebben uit de raadsvergadering middels een initiatief voorstel, werd dit, tot groot verdriet van Anita van Ginkel, niet gesteund door de meeste partijen.

Ook GemeenteBelangen vond het niet belangrijk om zich hier druk over te maken.

Als de christelijke medemens onder ons, het belangrijk vindt om bij het begin en aan het eind van de raadsvergadering een moment van bezinning te hebben, dan staan wij dat niet in de weg en laten dat bestaan. Een ieder is vrij om het te beleven zoals hij/zij dat wil.

Maar dan steekt het behoorlijk, dat als het college een oud probleem op een originele manier wil oplossen, dit wordt af geserveerd door de SGP.

Het is al lang een probleem dat de bruggen in Katwijk niet op zondag bediend mogen worden, zo ook de Sandtlaanbrug. Ook dit werd altijd tegengehouden door de politieke meerderheid van christelijke partijen. Maar nu bedacht het college een plan, om de Sandtlaanbrug te laten bedienen door medewerkers van de jachthaven, die toch al op zondag aanwezig zijn.

De SGP heeft er geen gras over laten groeien en heeft fameuze artikel 41 vragen ingediend. Er staan natuurlijk serieuze vragen in, of het college overwogen heeft om de openingstijden op zaterdag op te rekken naar 22.00 uur? En of het geen extra kosten met zich meebrengt?

Maar de laatste vraag over de zondagsrust steekt. Het is klaarblijkelijk de SGP er aan gelegen om iedereen op zondag te laten rusten, of men nu wil of niet…

Sorry, maar die opdringerigheid hebben we niet verdiend. Wij hebben de christenen in hun waarde gelaten om het gebed te behouden.

Nu is het aan jullie om de mensen die op zondag willen varen, in hun waarde te laten.

Het zal zeker niet ten koste gaan van de rustdag. Varen is een behoorlijke stille manier van voortbewegen. Er zijn veel meer bewegingen (wandelen, fietsen etc) op een zonnige zondag richting de Boulevard en het Katwijkse strand waar te nemen waar de strandtenthouders met zondagse open armen de Katwijkers en vele toeristen gastvrij ontvangen.

De medewerkers van de jachthaven zijn toch al op zondag aanwezig.

De boten gaan niet door het centrum of langs een kerk, deze zullen afmeren bij de jachthaven… Een mooie gelegenheid om aan te meren en de Katwijkse horeca te ontdekken!

Zal het dan toch nog wat worden met de zwaaikom?

Laat de Sandtlaanbrug niet de titel van die intrigerende oorlogsfilm krijgen: ‘Een brug te ver’. 

René